Innovation

Nedenfor kan du se en oversigt over vores igangværende og gennemførte projekter

It’s all about innovation! 

Vi har meget at være stolte af i lydbranchen. Teknologiske frembringelser og banebrydende opdagelser har skabt resultater inden for varierede felter, som sundhed, digitalisering, miljø, kunst og en række andre områder. Mange af disse frembringelser har haft deres udspring i danske forsknings- og forretningsmiljøer, men i tæt samarbejde med globale spillere fra resten af verden. 

Danmark er ikke kommet sovende til sin internationale position blandt de førende lande inden for lydteknologi, hvor vi også finder tech-regioner i USA, Tyskland, Japan og Kina. Hver dag samarbejder forskere, specialister, iværksættere, forretningsudviklere og mange andre relevante profiler om at forfine produkter og services, undersøge problemfelter og publicere ny viden, samt skabe og patentere nye opfindelser. Hver af disse indsatser bidrager til at styrke og udbygge lyd som mangfoldigt og lovende forskningsfelt, forretningsemne og område med potentiale for en række nye opfindelser. 

Konkurrencedygtigheden er imidlertid under pres, og det er derfor afgørende kontinuerligt at styrke de faglige miljøer og interne tværfaglige forbindelser, samt fokusere på at tilføre nye kræfter, ressourcer og strukturer. Danish Sound Cluster spiller med sine aktiviteter en vigtig rolle i at styrke innovation i lydbranchen. Klyngen faciliterer bl.a.: 

  • Etablering af forskningssamarbejder mellem forsknings- og videninstitutioner og virksomheder 
  • Styrkelse af små og mellemstore virksomheders innovations- og konkurrencekraft 
  • Udvikling af helt nye idéer gennem iværksætterprogrammer 
  • Matchmaking mellem alle parter i lydbranchen – i netværksgrupper, til events, mm.

 Læs mere om funding af innovationsprojekter HER og klyngens Innovationsprojekter og Startup Accelerator.

Danish Sound Cluster

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev: