Uddannelser om lyd i Danmark

Fundamentet for innovation i den danske lydindustri er en årelang tradition for forskning og uddannelse inden for en række felter bl.a. akustik, audiologi, elektroteknologi, bygnings- og lyddesign, digital signalbehandling og musik mv.

I mere end 100 år har dansk forskning været førende og i dag er resultatet, at der findes mere end 60 bachelor- og kandidatuddannelser på danske universiteter og professionshøjskoler, hvor LYD indgår som en væsentlig komponent.

Nedenfor finder du uddannelsesoversigten med aktive links.

Aalborg Universitet

AAU arbejder for et bæredygtigt, levende og attraktivt samfundfor alle. Vi forsker i og udvikler design og teknologi med mennesket i centrum. Vi undersøger samspillet mellem kreativitet, brugere og teknologi. Vi tilbyder en lang række uddannelser inden for arkitektur, design og medieteknologi i Aalborg og København.

ArkitekturKandidat
Computer EngineeringKandidat
Electronic SystemsKandidat
Elektronik og System-DesignBachelor
Indoor Environmental and Energy EngineeringKandidat
Interaktive digitale medierKandidat
Kunst og teknologiBachelor
Matematik-teknologiBachelor
Matematik-teknologiKandidat
MusikvidenskabBachelor
MusikvidenskabKandidat
Sound and Music ComputingKandidat

Aarhus Universitet

Afdeling for Digital Design og Informationsvidenskab er blandt de stærkeste it-faglige miljøer i Europa og tiltrækker gæsteforskere og ph.d.-studerende fra hele verden. Vi beskæftiger os med informationsteknologi som en del af folks hverdag og fremtid. Derfor har vi en stærk kobling mellem teori og praksis og indgår i mange nationale som internationale samarbejder.

Digital designKandidat
Digital design – IT, æstetik og interaktionBachelor
ElektroteknologiBachelor
ElektroteknologiKandidat
LingvistikBachelor
MusikvidenskabBachelor
MusikvidenskabKandidat

Danmarks Tekniske Højskole

DTU er Danmarks største uddannelsessted for ingeniører. Tilgangen kan være meget varierende med teknologi som fokus til at løse samfundsudfordringer f.eks. i forhold til akustik eller høretab. DTU tilbyder en række uddannelser inden for elektro-, bygnings- og sundhedsteknologi.

BygningsdesignKandidat
ElektroteknologiBachelor
ElektroteknologiKandidat
Konstruktion og MekanikKandidat
Lyd og akustisk teknologiKandidat
Medicin og teknologiBachelor
Medicin og teknologiKandidat
Produktion og konstruktionBachelor
Den-Danske-Filmskole-logo.png

Den Danske Filmskole

Den Danske Filmskole er Danmarks eneste statslige videregående uddannelse indenfor film- og tv-produktion. Vi tilbyder en række uddannelser for de mest dedikerede filmtalenter fra vækstlaget. Udbyder kurser, masterclasses og andre brancheevents via vores efteruddannelse for professionelle, som allerede arbejder i film-, tv- og spilbranchen.

AnimationsinstruktørKunstnerisk 
DokumentarinstruktørKunstnerisk 
FiktionsinstruktørKunstnerisk 
FilmklipperKunstnerisk 
FilmproducerKunstnerisk 
FilmtonemesterKunstnerisk 

Den Danske Scenekunstskole

Den Danske Scenekunstskole er et moderne, kunstnerisk læringsmiljø, der inspirerer til nye tænkemåder, kunstneriske udtryk og socialt engagement. Kunstnerisk udviklingsvirksomhed (KUV/Artistic Research) er en betegnelse for det videns- og erkendelsesgrundlag, der kendetegner de videregående kunstneriske uddannelser, og som supplerer viden fra faglig praksis og akademisk forskning.

ScenekunstKandidat

Det Jyske Musikkonservatorium

Ud over musikundervisning på højeste internationale niveau bidrager Det Jyske Musikkonservatorium også til kunstens og kulturens udvikling på en række andre områder. DJM har en omfattende forsknings- og udviklingsvirksomhed inden for musik og musikpædagogik og –formidling, arbejder med vækstlagsudvikling (børn og unge) og med almen kulturel virksomhed, herunder koncertvirksomhed, udgivelse af musik og bøger, afholdelse af konferencer mv.

Elektronisk musik og lydKunstnerisk 
KompositionKandidat

Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering 

Arkitektuddannelsen i København giver dig mulighed for at arbejde med en række forskellige opgaver inden for bygningskunst, planlægning og design, herunder akustik og støj. Som arkitekt arbejder du med at skabe nye rumlige og sanseligt interessante løsninger til hele samfundet.

ArkitektBachelor
ArkitektKandidat

Det Kongelige Danske Kunstakademi 

Laboratoriet for lyd – Laboratoriets faciliteter byder blandt andet på:
ProTools Studio med Ableton Live, Lydtæt bås, Pro Tools Workstation med Ableton Live og MaxMsp, værkstedsrum (til brug for live-improvisationer, optagelser, forskning og som lytterum), oscilloskop, biofeedbackudstyr og andet lydudstyr mikrofonudstyr, mobilt optageudstyr, bibliotek, et rum til mindre lydperformances eller lydpræsentationer.

BilledkunstBachelor
BilledkunstKandidat

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

DKDM i København tilbyder musikuddannelser på højeste niveau. Konservatoriets brede vifte af uddannelser tiltrækker en mangfoldighed af studerende fra hele kloden. DKDM uddanner musikere, sangere, musikpædagoger, kirkemusikere, komponister og tonemestre til højeste niveau inden for et bredt udvalg af fag og specialer.

KompositionKandidat
TonemesterBachelor
TonemesterKandidat

Københavns Universitet

Danmarks største uddannelsesinstitution tilbyder en række uddannelser hvor lyd spiller en central rolle.

AudiologopædiBachelor
AudiologopædiKandidat
LingvistikBachelor
Medicin og teknologiBachelor
MusikvidenskabBachelor
MusikvidenskabKandidat

Roskilde Universitet

Du lærer at analyse, udvikling og ledelse af events, festivaler, udstillinger og konferencer. Du studerer teori og praksis inden for blandt andet performance, lys- og lyddesign og kreative processer.

Performance DesignBachelor

Rytmisk Musikkonservatorium

RMC tilbyder den højeste uddannelse inden for rytmisk samtidsmusik. En musikproducer skal gøre for at skabe de bedste betingelser for at realisere den kunstneriske intention. Værktøjerne kan være alt fra lydteknik, dialog, feedback, komposition, tekstarbejde, arrangement, mix med mere.

MusikproduktionBachelor
Music CreationKandidat

Syddansk Musikkonservatorium

SDMK udbyder landets bredeste palette inden for videregående kunstneriske og musikpædagogiske uddannelser. Syddansk Musikkonservatorium er en videregående uddannelsesinstitution, der tilbyder musik- og musikpædagogiske uddannelser på højeste niveau. 

Elektronisk musik og lydKunstnerisk 
Elektronisk musik og lydkunstKandidat
KompositionKandidat

University College Syddanmark

Sonic College i Kolding er en videregående uddannelse for unge mennesker der gerne vil udnytte sit musikalske talent til at skabe en professionel karriere som lyddesigner inden for den mediekommunikative branche.
Lyddesign Professionsbachelor
IT-vest-logo-e1690580450851.jpg

it-vest

Cand.it.-uddannelsen i Digital design, linjen i Audiodesign, har fokus på interaktive og adaptive lyddesign i kunstneriske, oplevelsesorienterede og formidlingsmæssige sammenhænge, på lydkultur og æstetik samt på lydens rolle og funktion i forskellige typer af audiovisuelle medier.

AudiodesignKandidat
Danish Sound Cluster

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev: