The Danish Multidimensional Sound Scene

Hvis du var på udkig efter at finde de institutioner, der repræsenterer den danske multi-dimensionelle lydscene inden for uddannelse, forskning, biografproduktion med mere – er du kommet til det rigtige sted. Her finder du forskellige danske institutioner, som med glæde vil høre fra dig og fortælle dig alt om deres bidrag til den danske multi-dimensionelle lydscene.

Aalborg University – CREATE

Et bæredygtigt, levende og attraktivt samfundfor alle. Vi forsker i og udvikler design og teknologi med mennesket i centrum. Vi undersøger samspillet mellem kreativitet, brugere og teknologi. Vi tilbyder en lang række uddannelser inden for arkitektur, design og medieteknologi i Aalborg og København.

RESEARCH -Vores forskning er centreret omkring menneskelig interaktion med miljøet, og hvordan man designer med det i tankerne – uanset om det er at designe byrum, bygninger, lys, lyde, digitale grænseflader eller helt nye medieteknologier.

Kontakt: HER

Aarhus Universitet – Institut for Kommunikation og Kultur

Afdeling for Digital Design og Informationsvidenskab er blandt de stærkeste it-faglige miljøer i Europa og tiltrækker gæsteforskere og ph.d.-studerende fra hele verden. Vi beskæftiger os med informationsteknologi som en del af folks hverdag og fremtid. Derfor har vi en stærk kobling mellem teori og praksis og indgår i mange nationale som internationale samarbejder.

Kontakt: HER

Sonic College

Sonic College er en videregående uddannelse for unge mennesker der gerne vil udnytte sit musikalske talent til at skabe en professionel karriere som lyddesigner inden for den mediekommunikative branche. Sonic College er en videregående uddannelse på UC SYD for unge mennesker, der gerne vil udnytte deres musikalske talent til at skabe en professionel karriere som lyddesigner inden for den mediekommunikative branche.

Kontakt: HER

Det Jyske Musikkonservatorium

Ud over musikundervisning på højeste internationale niveau bidrager Det Jyske Musikkonservatorium også til kunstens og kulturens udvikling på en række andre områder. DJM har en omfattende forsknings- og udviklingsvirksomhed inden for musik og musikpædagogik og –formidling, arbejder med vækstlagsudvikling (børn og unge) og med almen kulturel virksomhed, herunder koncertvirksomhed, udgivelse af musik og bøger, afholdelse af konferencer og har et vidt forgrenet netværk af samarbejdspartnere, såvel nationalt som internationalt, og inden for alle konservatoriets arbejdsområder.

Kontakt: HER

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

DKDM i København tilbyder musikuddannelser på højeste niveau. Konservatoriets brede vifte af uddannelser tiltrækker en mangfoldighed af studerende fra hele kloden. DKDM uddanner musikere, sangere, musikpædagoger, kirkemusikere, komponister og tonemestre til højeste niveau inden for et bredt udvalg af fag og specialer.

Kontakt: HER

Rytmisk Musikkonservatorium

RMC tilbyder den højeste uddannelse inden for rytmisk samtidsmusik – et mangefacetteret begreb, som rummer vidtforgrenede udtryksformer indenfor blandt andet rock, pop, jazz, urban, metal og elektronisk musik. Udover at udbyde uddannelse på højeste niveau bedriver RMC også forskning og udviklingsarbejde inden for konservatoriets kerneområder. 

Kontakt: HER

Den Danske Filmskole

Den Danske Filmskole blev grundlagt i 1966 og er Danmarks eneste statslige videregående uddannelse indenfor film- og tv-produktion. Vi tilbyder otte uddannelser for de mest dedikerede filmtalenter fra vækstlaget. Udbyder kurser, masterclasses og andre brancheevents via vores efteruddannelse for professionelle, som allerede arbejder i film-, tv- og spilbranchen.

Kontakt: studievejledningen@filmskolen.dk

Det Kongelige Danske Kunstakademi

Laboratoriet for lyd – Laboratoriets faciliteter byder blandt andet på:
ProTools Studio med Ableton Live, Lydtæt bås, Pro Tools Workstation med Ableton Live og MaxMsp, værkstedsrum (til brug for live-improvisationer, optagelser, forskning og som lytterum), oscilloskop, biofeedbackudstyr og andet lydudstyr
mikrofonudstyr, mobilt optageudstyr, bibliotek, et rum til mindre lydperformances eller lydpræsentationer.

Kontakt: studieadm@kunstakademiet.net  

Den Danske Scenekunstskole

Den Danske Scenekunstskole er en kunstnerisk uddannelsesinstitution under Kulturministeriet. Skolen er hjemsted for et moderne, kunstnerisk læringsmiljø, der inspirerer til nye tænkemåder, kunstneriske udtryk og socialt engagement. Kunstnerisk udviklingsvirksomhed (KUV/Artistic Research) er en betegnelse for det videns- og erkendelsesgrundlag, der kendetegner de videregående kunstneriske uddannelser, og som supplerer viden fra faglig praksis og akademisk forskning.

Kontakt: studieadm@scenekunstskolen.dk

Syddansk Musikkonservatorium

SDMK udbyder landets bredeste palet inden for videregående kunstneriske og musikpædagogiske uddannelser. Syddansk Musikkonservatorium (SDMK) er en videregående uddannelsesinstitution under Kulturministeriet, der tilbyder musik- og musikpædagogiske uddannelser på højeste niveau. Endvidere er det SDMKs opgave at udvikle og fremme dens kunstområde og det kulturliv, der knytter sig hertil, hvilket bl.a. gøres gennem kunstnerisk og pædagogisk udviklingsvirksomhed.

Kontakt: HER

Danish Sound Cluster

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev: