Netværk:

Talenttiltrækning til det danske økosystem for lyd

Tema pic

Lyd (høreapparat, lydoplevelser, akustik) er et af Danmarks stærkeste teknologiområder, der bidrager til livskvaliteten for mennesker over hele verden:

  • Den danske lydbranche består af seks hundrede virksomheder, hvor lyd er den primære eller væsentlige del af det strategiske fokus. Branchen beskæftiger 52.000 medarbejdere, omsætter for 70 milliarder kroner årligt og eksporterer mere end 60 milliarder kroner, svarende til 4 % af den samlede danske eksport. Læs mere i den seneste brancheanalyse fra Danish Sound Cluster.
  • Denne industri er et resultat af stærk forskning og uddannelse gennem årtier på danske universiteter. Det danske økosystem for lydteknologi er i top-4 blandt danske teknologisektorer, scorer over det gennemsnitlige antal patenter internationalt (se ATV’s analyse), og har en portefølje på mere end 60 videregående uddannelser relateret til “lyd” i Danmark (se liste her)

Til trods herfor, er sektoren ikke kendt i det brede samfund, nationalt og internationalt. Med den øgede konkurrence om de bedste talenter og kravet om fortsat innovation, er det afgørende at skabe en mere koordineret branding af økosystemet, så mennesker generelt – og talenter i særdeleshed – får et bedre kendskab til det danske lydøkosystem og de mange muligheder for studier og jobs.

En brandingkampagne af en hel sektor er naturligvis kun mulig med en fælles indsats. Danish Sound Cluster har derfor i 2023 startet et ”Talent Attraction”-netværk sammen med virksomheder i lydindustrien og eksterne partnere med det mål at:

  • Øge antallet af nye studerende til studierne i lyd/akustik på uddannelsesinstitutionerne.
  • Øge antallet af nye talenter til ledige stillinger i lydbranchen.

Omkring 20 virksomheder og organisationer er repræsenteret i netværket (se nedenfor) og sammen planlægger vi fælles talenttiltræknings-kampagner. Naturligvis er virksomhederne også i konkurrence om at tiltrække talent, men med fælles indsats kan vi gøre “kagen større” – før vi deler den.

Hvis din virksomhed kæmper for at besætte jeres ledige stillinger, og du arbejder med Talenttiltrækning, Employer Branding, Rekruttering eller blot ønsker at deltage i Talent Attraction-projektet, så kontakt Business Developer hos Danish Sound Cluster, Jens Nedergaard, jn@danishsoundcluster.dk, +45 3162 1315 

Møder

Netværksdeltagere

Netværket består pt. af deltagere fra nedenstående virksomheder og organisationer:

Innovationskraft
Når du deltager i dette netværk vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læse mere om Innovationskraft HER

Danish Sound Cluster

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev: