Nabostøj i Etageboligbyggeri
(In Danish)

Om Lydisolering, Lovgivning og Livskvalitet

Nabostøj er et problem, der berører en stor del af befolkningen, og som kan være meget svært at finde løsninger på. Tilmeld dig dette webinar hvis du vil have et overblik over problemets omfang, løsningsmuligheder, og hvad der står i vejen for bedre lydisolering i byggepraksis.

Photo: Unsplash, Elyas Pasbanuam

Press play to see the webinar

Note: webinaret er ufuldendt grundet teknisk nedbrud og Q&A er desværre ikke inkluderet

Dato: 4 september

Tidspunkt: 10.30 – 12.00

Format: Online Zoom

Pris: Gratis

Sprog: Dansk

Ved spørgsmål ang. registrering, venligst kontakt Murielle De Smedt: mds@danishsoundcluster.dk

Vores oplægsholdere:

Deltagerprofil / målgruppe: 

Akustikere, kommunalt ansatte, sagsbehandlere, myndigheder, arkitekter, ingeniører

Program

Etageboligbyggeriet i Danmark, lydisolation og nabostøjgener
Civilingeniør og seniorforsker Birgit Rasmussen orienterer om lydkrav og lydklasser i Danmark, og gennemgår folderen ”Lydisolering mod nabostøj i etageboligbyggeri” om lydisolationen i bebyggelser fra forskellige tidsperioder. Herunder vil spørgsmålet rejses: Er der behov for at lydrenovere boliger? Og hvordan gøres det?

Hvem skal kontrollere lydisolation i nyt boligbyggeri?
Civilingeniør fra Sweco Claus Møller Petersen og Birgit Rasmussen vil give eksempler på cases, hvor det er gået galt, både ift. sagsbehandling og den gældende lovgivning på området. Her rejses spørgsmålet: Er det myndigheder, entreprenører eller beboere selv, der skal bære ansvaret på området?

Nabostøj er noget vi må løse sammen
Antropolog og PhD fra Teknologisk Institut Sandra Lori Petersen vil behandle en tilstedeværende forventning om, at nabostøj må løses relationelt; folk må finde ud af det med hinanden. Sandra vil give sit bud på, hvorfor nabostøj på en og samme tid er et spørgsmål om byggeteknik, naboskab, hjemlighed, individuelle behov, jura og arkitektur, hvor det er muligt at udvikle en sofistikeret palette af løsningsmuligheder.

Oplægsholdere og eksperterne på området:

Birgit Rasmussen, BUILD, AAU-CPH
Birgit Rasmussen er civilingeniør med speciale i bygningsakustik og har 50 års erfaring som bl.a. gruppeleder hos Lydteknisk Institut (nu FORCE), anvendelsesspecialist hos Brüel & Kjær A/S, forskningslektor på Laboratoriet for Akustik og seniorforsker på BUILD (tidl. Statens Byggeforskningsinstitut). Forskningsprojekterne på SBi/BUILD har været relateret til lydisolerende konstruktioner for nybyggeri og forbedring af eksisterende boligbyggeri, og der er udgivet SBi-anvisninger for byggeindustrien – senest med vejledningen ”Lydisolering mod nabostøj i etageboligbyggeri – God Praksis”, som kan hentes her.


Birgit har desuden publiceret forskningsrapporter og -artikler, været aktiv i dansk og internationalt standardiseringsarbejde og udført myndighedsopgaver for Byggestyrelsen. Fra 2011-2019 var Birgit formand for Dansk Akustisk Selskab (DAS) og var fra 2019-2022 vicepræsident i European Acoustics Association (EAA).

Links til danske publikationer findes på https://www.nabostoej.aau.dk/, og alle publikationer på https://vbn.aau.dk/en/persons/bira/publications/.

Claus Møller Petersen, Sweco A/S
Claus er civilingeniør i bygninger og akustik fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og har over 30 års erfaring som fagchef for akustik hos arkitekt- og ingeniørrådgiverfirmaet Sweco A/S. Claus har været bestyrelsesformand for henholdsvis Odeon A/S i 18 år og Dansk Akustisk Selskab (DAS) i 15 år, hvor han nu er sekretær. Claus har været medforfatter til flere SBi-publikationer om lydisolering i boligbyggeri, bl.a. nr. 237 om nybyggeri og 243 om eksisterende byggeri.

Sandra Lori Petersen, Teknologisk Institut
Sandra Lori Petersen er antropolog og PhD ansat ved Teknologisk Institut. Her arbejder hun med krydsfeltet mellem mennesker og teknologi i bred forstand. Hun er særligt interesserede i oplevelser af lyd og har tidligere været forskningsleder for projekterne ”Hvad er nabostøj” og ”Sammen om nabostøj” på Københavns Universitet støttet af Grundejernes Investeringsfond og Realdania. 

Læs mere på www.nabostoj.dk

Innovationskraft

Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft.

Ved at tilmelde dig denne begivenhed modtager du automatisk Dansk Sound Cluster Nyhedsbrev.

 

Danish Sound Cluster

Hold dig opdateret

Tilmeld vores nyhedsbrev: